

### Friday (5.5 CME)

6:30-7:30

**OPENING EXHIBITS/FOOD** 

6:55

**OPENING COMMENTS** 

Michael Patterson

7-7:30

SPONSORED BREAKFAST

Cathy McCabe, Ivantis

7:30-8:00

Glaucoma, Arsham Sheybani, Moderator

ARSHAM SHEYBANI (12 MINUTES), 7:30-7:42

"Modern Day Management of Angle Closure"

COURTNEY BOVEE (8 MINUTES) 7:42-7:50

"Combining MIGS: What is the Best Regimen"

MICHAEL PATTERSON (10 MINUTES) 7:50-8:00

"Update on MIGS Devices/Procedures"

8:00-8:30

Cornea, Eric Donnenfeld, Moderator

LIZ YEU (10 MINUTES) 8:00-8:10

"Arcuate Incisions: an Art and Skill Worth Doing Well"

ERIC DONNENFELD (10 MINUTES) 8:10-8:20

"How Good is LASIK: The Myths, Misconceptions and Reality"

KEITH WALTER (10 MINUTES) 8:20-8:30

"Corneal Tattoo for Cosmetic Iris Defects"

8:30-9:00

### Refractive, Liz Yeu, Moderator

LIZ YEU (10 MINUTES) 8:30-8:40

"EDOF and Multifocal IOLs: How to Choose the Right IOL for the Right Patient"

JACK PARKER (10 MINUTES) 8:40-8:50

"Refractive Surgical Options for the Post-RK Patient"

**BLAKE WILLIAMSON (10 MINUTES) 8:50-9:00** 

"LASIK: Wavefront Guided or Wavefront Optimized"

9:00-9:30

#### **RETINA UPDATE**, Jack Wells

"Treatment of Diabetic Retinopathy in 2020: Lessons Learned from DRCR Retina Network Trials"

9:30-10

**BREAK** 

10:00-10:30

### Complex Cataracts, Cameron Griffith, Moderator

TOM OETTING (20 MINUTES) 10:00-10:20 (2 TALKS, 10 MINUTES EACH)

"White Cataract Management"

"Anterior Vitrectomy Tips"

ERIC DONNENFELD (10 MINUTES) 10:20-10:30

"Video Symposia of Complex Cataract and IOL management"

10:30 - 11:00

#### DISTINGUISHED LECTURER, LIZ YEU

"Modern IOL Formulas: Where are We Today?"

11:00-12:00

## Changing Landscapes in Ophthalmology, Chuck Williamson, Moderator

SETH FORD (15 MINUTES, 5 DISCUSSION) 11:00-11:20

"Co-management: The Rules and Regulations You Can't Mess Up"

CHUCK WILLIAMSON (15 MINUTES, 5 DISCUSSION) 11:20-11:40

"Future of the Financial and Business Challenges for Private Practice Ophthalmology Over the Next Decade."

CATHY MCCABE (15 MINUTES, 5 DISCUSSION) 11:40-12:00

"Why I Believe Private Equity is Here to Stay: Risks, Benefits, Alternatives"

12:00-12:30

SPONSORED LUNCH, ERIC DONNENFELD, ZEISS

12:30-1:00

### Retina Update, Jack Wells

"REDUCING THE TREATMENT BURDEN OF ANTI-VEGF THERAPY"

"NEW APPROACHES TO DRY ARMD TREATMENT, UPDATE STATUS OF STEM CELLS"

1:00-1:30

### Plastics Update, Rakesh Patel

"COSMETIC SURGERY AND LID MALPOSITIONS FOR THE COMPREHENSIVE OPHTHALMOLOGIST"

1:30-2:00

### Pediatrics, Justin Marsh

"10 PEARLS FROM THE PEDIATRIC OPHTHALMOLOGIST"

### Saturday (5.5 CME)

6:30-7:30

**OPENING EXHIBITS/FOOD 6:30-7:30** 

6:55

**OPENING COMMENTS, MICHAEL PATTERSON** 

7-7:30

SPONSORED BREAKFAST, GARY WORTZ, MARCO

7:30 -8:30

# Dry Eye/Cornea section, Elizabeth Yeu, Moderator

CAMERON GRIFFITH (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 7:30-7:45

"Management of Dry Eye Masqueraders"

WALTER PARKER (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 7:45-8:00

"Amniotic Membrane Therapies"

ELIZABETH YEU (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 8:00-8:15

"Taking Dry Eye Treatment to the Next Level: Creating a Center of Excellence" ERIC DONNENFELD (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 8:15-8:30

"Topographic Treatment and Crosslinking for the Management of Keratoconus"

8:30-9:30

# Updates in Premium Cataract Surgery, Evan Schoenberg, Moderator

BLAKE WILLIAMSON (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 8:30-8:45

"Updates on Femtosecond Technologies: Is This the Future?"

WALTER PARKER (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 8:45-9:00

"Refractive Cataract Surgery Comes of Age"

DEE STEPHENSON (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 9:00-9:15

"Markerless Cataract Surgery With or Without Intraoperative Aberrometry"

ARSHAM SHEYBANI (12 MIN TALK/3 MIN DISC) 9:15-9:30

"Managing the Unhappy IOL patient"

9:30-10 BREAK
BREAK
10:00-10:50
Debate (comprehensive vs specializing)
Chuck Williamson (lay gauntlet who wins)
Keith Walter 10:00/Cathy McCabe 10:10/Dee Stephenson 10:20 (8 minutes each lecture) (EDOF lens vs Trifocal vs Accommodating) 10:00-10:30
Arsham Sheybani 10:30/Jack Parker 10:40 (10 minutes each) (MIGS by only fellowship trained vs MIGS for anyone) 10:30-10:50
10:50-11:30
VISIONARY LECTURE/KEYNOTE SPEAKER Eric Donnenfeld
11:30-12:00
RESIDENT RESEARCH PRESENTATION Salma Dawoud
12:00-12:30
What is new in Cataract Surgery, Tom Oetting
THOMAS OETTING (12:00-12:10) "Destarior CCC on Durness"
"Posterior CCC on Purpose"  EVAN SCHOENBERG (12:10-12:20)
"Is There a Limit on Treatment for Irregular Astigmatism?"  GARY WORTZ (12:20-12:30)
"Next Generation IOLs"
12:30
SPONSORED LUNCH
Larry Patterson, Omeros
1:00-1:30
Pediatrics, Justin Marsh
"MYOPIA: WHERE ARE WE WITH PREVENTING PROGRESSION"
1:30-2:00
Plastics, Rakesh Patel
"LUMPS, BUMPS, DITZELS: WHEN TO BIOPSY VS WHEN TO REFER"
2:00-2:15
MASA UPDATE

6:00-7:30
SOUTHERN EYE SOCIAL
9.10
8-10 FACULTY DINNER
TAGGETT BINNER
Sunday (4 CME)
6:30
OPENING EXHIBITS/FOOD
6:55
OPENING COMMENTS
7:00-7:30
SPONSORED BREAKFAST Keith Walter, Bausch + Lomb
7:30-8:00
Glaucoma, Blake Williamson, Moderator
ARSHAM SHEYBANI (8 MINUTE TALK, 2 MINUTES DISCUSSION) 7:30-7:40
"Is Trabeculectomy a Dead Procedure?"  COURTNEY BOVEE (8 MINUTE TALK, 2 MINUTES DISCUSSION) 7:40-7:50
"Updates in Therapeutics for Glaucoma"
MICHAEL PATTERSON (8 MINUTE TALK, 2 MINUTES DISCUSSION) 7:50-8:00  "The LIGHT Trial: Should SLT be first line treatment?"
8:00-9:00
AAO President Lecture Update
LECTURE PLUS, AAO UPDATE
9:00-10:00
Cataract Surgery for Dummies, Michael Patterson, Moderator
SETH FORD (12 MINUTES EACH, 3 MIN DISCUSSION) 9:00-9:15  "Take What the Case Gives Me"
LARRY PATTERSON (12 MINUTES EACH, 3 MIN DISCUSSION) 9:15-9:30
"Why I use Phaco-Chop"
CAMERON GRIFFITH (12 MINUTES EACH, 3 MIN DISCUSSION) 9:30-9:45  "The perfect Capsulorhexis, every single time"
WALTER PARKER (12 MINUTES EACH, 3 MIN DISCUSSION) 9:45-10:00
"Stop and Chop with Bi-manual I/A"

#### 10:00-11:00

#### UVEITIS UPDATE, RUSSELL REID (2 30 MINUTES LECTURES)

"Top 5 Things You Need to Know About Uveitis"

"How to Work Up a Patient With Uveitis"

#### 11:00-11:30

#### **OMIC TALK**

"How to Survive Malpractice Litigation"

# **Closing - Michael Patterson**